Institut Culinaire de France

Institut Culinaire de France - це приватний заклад вищої освіти, який готує спеціалістів у галузі приготування їжі, солодощів та випічки. Завдяки майстерності викладання та постійній практиці в лабораторіях, студенти цього вишу отримують освіту, яка базується на 3 основних складових: технічна майстерність високого рівня, відчуття творчості та підприємницькі вміння.

 

  • Бордо та Париж, Франція

  • Засновано у 2020 році

Цікаві факти:

  • Institut Culinaire de France було створено у співпраці з відомим французьким шеф-кухарем та кондитером - П’єром Ерме

  • Цей кулінарний інститут керується найпрогресивнішими підходами до навчання

  • Інститут з найсучаснішим обладнанням на кухнях та унікальними кулінарними лабораторіями

  • Навіть самі лише назви факультетів університету викликають бажання скуштувати смаколиків, приготовлених випускниками

  • При університеті діє унікальна для Франції справжня пекарня-кондитерська, де студенти під пильним наглядом професіоналів здобувають реальний досвід роботи у своїй галузі

 

     

Опис інституту:

Історія  інституту кулінарії тільки починається. Цей освітній заклад використовує найсучасніші підходи до навчання й гарантує високу якість освіти своїм випускникам, чого і потребує сучасний роботодавець.

 

Institut Culinaire de France було створено у співпраці з відомим французьким шеф-кухарем та кондитером П’єром Ерме під егідою міжнародної групи вищих освітніх закладів  Galileo Global Education. Завдяки членству у  Galileo Global Education студенти інституту кулінарії мають доступ до широко спектру дисциплін, дотичних до їхніх основних спеціальностей: дизайн, менеджмент, маркетинг й таке інше - усе це значно розширює компетенцію випускників. 

 

 

Усе технічне обладнання та навчальні умови в інституті відповідають найсучаснішим стандартам і є абсолютно безпечними та ергономічними у використанні. 

 

Серед викладачів інституту - лише найкращі майстри своєї справи, які гарантують якість своїх освітніх програм. Якість програм забезпечується також міжнародними спонсорами, які контролюють освітні процеси. Програма навчання побудована таким чином, щоб навчити студентів даній спеціальності, допомогти їм відточити технічні навички, надати змогу кожному попрактикуватися у реальних ситуаціях, що виникають на роботі, здобути менеджерські вміння та підживити креативність кожного студента. Освітні методи, які використовуються в інституті, дозволяють випускникам здобувати досить широку кваліфікацію, з якою вони матимуть змогу обирати кар’єрний шлях як у сфері дрібного кулінарного мистецтва, кондитерства й пекарства, так і на менеджерських посадах у зіркових ресторанах Франції чи інших країн. До того ж у класах зазвичай знаходиться до 15 студентів, що дозволяє кожному працювати автономно,  або ж,  за потреби, отримувати індивідуальну увагу експертного викладача.

 

    Інститут кулінарії готує своїх студентів за такими “смачними” напрямками: 

     

    • Мистецтво випічки 

    • Кондитерське мистецтво 

    • Мистецтво приготування шоколаду 

    • Мистецтво приготування  морозива та сорбету 

    • Управління в приготуванні солодощів 

     

    На цих напрямках за 3 роки навчання можна здобути ступінь бакалавра з кондитерського мистецтва та підприємництва або ступінь бакалавра з кондитерського мистецтва та менеджменту (збутна сфера). Тут діють також короткострокові навчальні програми, які дозволяють за 6 місяців навчання отримати сертифікат спеціаліста.

     

    Окрім цього, на кампусі в Бордо відкрили унікальний у своєму роді для Франції магазин випічки та кондитерських виробів, який функціонує не лише як заклад з продажу продуктів, а ще й як тренувальна база для студентів. Саме тут під пильним керівництвом професіоналів студенти мають змогу спробувати себе у реальній справі, зіштовхуючись зі справжніми викликами та питаннями у своїй галузі.

     

    Інститутська пекарня-кондитерська обладнана за найвищими стандартами, тут є все для безпечного, якісного та автоматизованого  приготування найскладніших смаколиків:  замішувач тіста, кулер для охолодження води, техніка для розділення, зрощування, розподілу, розкачування та  випікання тіста, міксери, холодильні та морозильні камери, духова шафа для кондитерських виробів й таке інше. До того ж тут дотримуються усіх стандартів, пов’язаних з умовами та безпекою праці, які діють в країні для закладів харчування. Вони регулярно перевіряються та контролюються відповідними органами. 

     

    Випускники інституту з неабиякою легкістю знаходять роботу своєї мрії, адже мають чудову освітню та практичну підготовку. Оскільки інститут має безліч зв’язків в індустрії, студенти мають змогу проходити якісну практику під професійним керівництвом у різних закладах харчування.

     

Розташування:

Institut Culinaire de France у Бордо

 

У місті Бордо кампус кулінарного інституту було відкрито у січні 2020 році.  

Наразі тут може навчатися близько 1000 студентів з Франції та інших країн світу. У їхньому числі - і дорослі, які хочуть підвищити свою кваліфікацію.

 

Місто Бордо має старовинне коріння, на його вулицях зустрічаються будівлі, які звели ще у Середньовіччі. Щобільше, тут досі можна побачити руїни римського амфітеатру, який функціонував ще у 3 столітті нашої ери. 

 

 

Кампус інституту розташувався в більш сучасному районі. Bassins à Flot - прибережний район міста, колись один з найбільших портів Франції. Його торговельне, цивільне і військове минуле у поєднанні зі специфічним середовищем, яке формує на своїх берегах річка, створює унікальний космополітичний характер цього місця. Сьогодні тут на повну вирує життя сучасних, прогресивних людей. Для студентів - це ідеальне середовище розвитку та можливостей.

 

Кампус в Бордо займає площу близько 4,000 м2. Тут створено першокласні умови для навчання: 6 тренувальних кухонь, сертифіковані HQE, лабораторії для кондитерства, випікання, приготування шоколадних виробів та морозива, а також 6 класних кімнат, розрахованих на 12-16 студентів.

Окрім ідеальних умов для навчання, тут є студентська зала, ресторан-кафетерій та простори для збору студентських об’єднань.

    Institut Culinaire de France у Парижі

     

     

    У 2021 планується відкриття другого кампусу інституту кулінарії. Він буде знаходитись у передмісті Парижу, всього за 10 км від столиці - у королівському містечку Со. Колись ця територія була феодальною власністю міністра фінансів короля Луї XIV. Сьогодні тут проживає близько 25 000 мешканців. Проживати у Со - просто чудово, тут багато відкритого простору й пішохідних зон, а ще - тут виникає все більше і більше хороших  магазинів та кав’ярень.

     

    У новому кампусі будуть ті ж спеціальності, що й в Бордо, але на додачу - відкриється  нова програма - кулінарне мистецтво.

    Тут так само можна буде знайти все необхідне для інтенсивного навчання.

     

Зв'яжіться зі мною

При відправленні повідомлень ви погоджуєтеся на обробку вашої особистої інформації. Ми забезпечуємо повну конфіденційність.

Вступайте з нами!


Залиште заявку або звертайтеся за номером телефону! Фахівці Student Study допоможуть підібрати навчальний заклад та програму, забронювати проживання та підготувати візові документи для успішного початку навчання за кордоном.

Марта Яремко

Експерт з навчання за кордоном

[email protected]

Потрібна порада?

При відправленні повідомлень ви погоджуєтеся обробляти вашу особисту інформацію. Ми забезпечуємо повну конфіденційність.