Історія інституту кулінарії тільки починається. Цей освітній заклад використовує найсучасніші підходи до навчання й гарантує високу якість освіти своїм випускникам, чого і потребує сучасний роботодавець.
Institut Culinaire de France було створено у співпраці з відомим французьким шеф-кухарем та кондитером П’єром Ерме під егідою міжнародної групи вищих освітніх закладів Galileo Global Education. Завдяки членству у Galileo Global Education студенти інституту кулінарії мають доступ до широко спектру дисциплін, дотичних до їхніх основних спеціальностей: дизайн, менеджмент, маркетинг й таке інше - усе це значно розширює компетенцію випускників.

Усе технічне обладнання та навчальні умови в інституті відповідають найсучаснішим стандартам і є абсолютно безпечними та ергономічними у використанні.
Серед викладачів інституту - лише найкращі майстри своєї справи, які гарантують якість своїх освітніх програм. Якість програм забезпечується також міжнародними спонсорами, які контролюють освітні процеси. Програма навчання побудована таким чином, щоб навчити студентів даній спеціальності, допомогти їм відточити технічні навички, надати змогу кожному попрактикуватися у реальних ситуаціях, що виникають на роботі, здобути менеджерські вміння та підживити креативність кожного студента. Освітні методи, які використовуються в інституті, дозволяють випускникам здобувати досить широку кваліфікацію, з якою вони матимуть змогу обирати кар’єрний шлях як у сфері дрібного кулінарного мистецтва, кондитерства й пекарства, так і на менеджерських посадах у зіркових ресторанах Франції чи інших країн. До того ж у класах зазвичай знаходиться до 15 студентів, що дозволяє кожному працювати автономно, або ж, за потреби, отримувати індивідуальну увагу експертного викладача.
Інститут кулінарії готує своїх студентів за такими “смачними” напрямками:
-
Мистецтво випічки
-
Кондитерське мистецтво
-
Мистецтво приготування шоколаду
-
Мистецтво приготування морозива та сорбету
-
Управління в приготуванні солодощів
На цих напрямках за 3 роки навчання можна здобути ступінь бакалавра з кондитерського мистецтва та підприємництва або ступінь бакалавра з кондитерського мистецтва та менеджменту (збутна сфера). Тут діють також короткострокові навчальні програми, які дозволяють за 6 місяців навчання отримати сертифікат спеціаліста.
Окрім цього, на кампусі в Бордо відкрили унікальний у своєму роді для Франції магазин випічки та кондитерських виробів, який функціонує не лише як заклад з продажу продуктів, а ще й як тренувальна база для студентів. Саме тут під пильним керівництвом професіоналів студенти мають змогу спробувати себе у реальній справі, зіштовхуючись зі справжніми викликами та питаннями у своїй галузі.
Інститутська пекарня-кондитерська обладнана за найвищими стандартами, тут є все для безпечного, якісного та автоматизованого приготування найскладніших смаколиків: замішувач тіста, кулер для охолодження води, техніка для розділення, зрощування, розподілу, розкачування та випікання тіста, міксери, холодильні та морозильні камери, духова шафа для кондитерських виробів й таке інше. До того ж тут дотримуються усіх стандартів, пов’язаних з умовами та безпекою праці, які діють в країні для закладів харчування. Вони регулярно перевіряються та контролюються відповідними органами.
Випускники інституту з неабиякою легкістю знаходять роботу своєї мрії, адже мають чудову освітню та практичну підготовку. Оскільки інститут має безліч зв’язків в індустрії, студенти мають змогу проходити якісну практику під професійним керівництвом у різних закладах харчування.