Історія Le Cordon Bleu починається 10 січня 1895 р., коли французький журналіст Марте Дістель запустив щотижневу публікацію під назвою La Cuisinière Cordon Bleu. Це журнал з часом став першим кулінарним журналом у Франції, і забезпечував своїх читачів найунікальнішою для свого часу колекцією рецептів.
Журнал ріс та ставав все популярнішим і внаслідок цього 15 жовтня 1895 року було відкрито невелику паризьку школу кулінарії, учнем якої в 1897 році став перший студент з Російської імперії, а в 1905 році - перший японський студент.
Кулінарна школа здобула великий розголос у французькій та міжнародній пресі.
Міжнародне середовище випускників школи сприяло росту і розвитку Le Cordon Bleu. У 1931 році колишні паризькі студенти Розмарі Юм та Діона Лукас, яка була першою жінкою-випускником кулінарної школи, відкрили кампус Le Cordon Bleu у Лондоні. А у 1935 був відкрий і ресторан Au Petit Cordon Bleu.
Через початок Другої світової війни діяльність школи були припинено у 1939 році, однак ресторан продовжував функціонувати. Кулінарна школа знову відкрила свої двері у 1945 році.
І сьогодні традиційні французькі кулінарні техніки залишаються в основі Le Cordon Bleu, але академічні програми постійно адаптуються, щоб включати нові, інноваційні технології та актуальні потреби сфери гостинності.
Шеф-кухарі Le Cordon Bleu London та кулінарні експерти продовжують відстежувати та реагувати на потреби споживачів та промисловості, вводячи нові курси, такі як Diploma in Culinary Management або Diploma in Gastronomy, Nutrition and Food Trends та одну з найбільш інноваційних та професійних винних програм, доступних у Великій Британії сьогодні - Diploma in Wine, Gastronomy and Management.
У 2017 році університет уклав партнерство з Birkbeck University у Лондоні. Метою обох навчальних закладів було створення унікальної бакалаврської програми у галузі управління кулінарною промисловістю: Bachelor of Business Administration in Culinary Industry Management. Програма поєднує вивчення бізнесу та менеджменту з модулями кулінарного мистецтва та гостинності. Вона була ретельно розроблена для того, щоб відповідати на потреби галузі, що розвивається, та забезпечити студентів набором навичок та знань для розвитку міжнародної кар'єри.
Розвиваючи це партнерство обидва навчальні заклади у 2019 році запустили і магістерську програму - MSc in Culinary Innovation Management. Ця інноваційна програма поєднує вивчення кулінарного мистецтва, бізнесу та управління в глобальному контексті з акцентом на інновації, підприємництво, досвід споживачів та підготовку студентів до комплексної роботи в кулінарній галузі, яка невпинно змінюється та розвивається.
Усі викладачі й шефи, які викладають у Le Cordon Bleu, мають багаторічний досвід роботи у сфері бізнесу й кулінарії. Вони постійно беруть участь у різних міжнародних конференціях і виставках, стежать за останніми новинам у кулінарному світі, а також обмінюються досвідом з іноземними колегами.
Le Cordon Bleu має кампуси у таких містах як, Париж, Сідней, Мадрид, Лондон, Оттава, Токіо, Веллінгтон та інші, що дозволяє студенту обрати саме те місто де йому буде комфортно навчатися.